top of page

Historický úspech našich športovcov na E2 rankingovom turnaji Asteriks Cup, Niš, Srbsko 🏆🌟

Updated: May 20

Piati športovci klubu ŠKP Košice-Ilyo Taekwondo pod vedením trénera Pavla Ižarika dosiahli úspech na prestížnom E2 rankingovom turnaji v srbskom meste Niš.


Daniel Ižarik štartoval v kategórii Juniori do 73 kg. Po víťazstvách nad súpermi zo Srbska a Grécka sa prebojoval až do finále, kde sa stretol s turnovovou nasadenou jednotkou, reprezentantom z Bulharska a získal striebornú medailu.


Ďalším športovcom, ktorý zaznamenal historický úspech, bol Aurel Špak štartujúci v kategórii Juniori +78kg. Aj napriek náročnému súboju v prvom kole s klubovým rivalom Richardom Hanušovským, sa Aurel nevzdal a pokračoval v turnaji. Po kontumačnom víťazstve nad Nemcom v semifinále si vybojoval miesto vo finále, kde sa stretol so silným súperom zo Srbska a získal striebornú medailu.




Celkovo sa na turnaji predstavilo takmer 500 športovcov z 20 krajín sveta. Simonka Turzáková, Richard Hanušovský a Beatrice Šuk síce zatiaľ medailový úspech nezaznamenali, no ich účasť na turnaji im priniesla cenné skúsenosti a príležitosť stretávať sa s elitou taekwonda.




Tréner Pavel Ižarik vyjadril veľkú spokojnosť s výkonmi svojich zverencov a verí, že tento historický úspech posilní motiváciu a odhodlanie celého tímu 🌟🥈🥈



75 views0 comments

Comments


bottom of page